Mooie schilderachtige natuur, veel zon, rijke cultuur en traditie, authentieke, nog levende folklore. Platteland dat intact is gebleven en dat het gevoel geeft eeuwen terug in de tijd te zijn gegaan. Een land van schone lucht, geuren, kleuren en klanken. Macedonië heeft de allure van een verre bestemming.

Door haar centrale ligging op de Balkan is Macedonië een smeltkroes geweest voor vele beschavingen door de eeuwen heen. Hun sporen zijn ruimschoots te vinden zowel in de steden, in de dorpen, als in de vele opgravingen. Velen van u zijn daar naar toe geweest en hebben goede herinneringen aan de mooie omgeving, rijke cultuur, maar vooral aan het gastvrije volk.

Het Meer van Ohrid, het oudste meer van Europa, is gelegen in het zuidwesten van Macedonië. Het is 30,4 km lang, 14,8 km breed en de maximale diepte is 288 m. De wateren van het meer en de beekjes zijn zo schoon zodat vissen als forel (Pastrmka) zich er thuis voelen. De maximale dagtemperatuur in de zomer ligt tussen de 25°C en 35°C en van het water tussen 22°C en 26°C.
De nachten zijn lekker koel doordat Ohrid op 700 m hoogte ligt.